Productie van verpakkingen, een kijkje achter de schermen

In deze CiRoPack bedrijfsfilms nemen we u mee in een rondleiding door ons bedrijf, van showroom tot ontwerp en productie van kartonnen dozen, vulmaterialen en display materiaal voor de retailsector.

Om u alvast een kleine indruk te geven van de mogelijkheden die CiRoPack als fabrikant van kartonnen dozen en verpakkingsmateriaal biedt, laten we u o.a. verpakkingen en verpakkingsmaterialen, gecacheerde verpakkingen en de productie van maatwerk verpakkingen zien. We laten u ook zien hoe golfkarton en massief karton in onze eigen fabriek wordt verwerkt tot dozen en winkeldisplays, ook wel POS materiaal genoemd. U zult zien, CiRoPack heeft alles in huis voor het professioneel verpakken van uw producten en het produceren van POS Materiaal. Slotteren, stansen of cacheren, in onze bedrijfsfilm ziet u een fractie van de mogelijkheden van onze fabriek.

Voor meer informatie over onze producten en oplossingen kunt u bellen met 072-5320006 of een e-mail sturen aan info@ciropack.nl.

Productie van karton verpakkingen: Cacheren

Een kijkje achter de schermen bij de productie van karton verpakkingen en POS materiaal bij CiRoPack in Heiloo. In deze aflevering laten wij u zien wat cacheren is. Cacheren is het aanbrengen van een drukvel op een dragen van bijvoorbeeld (golf)karton, schuim of kunststof. Het aanbrengen van het het drukvel gaat met behulp van watergedragen koudlijm. De cacheermachine zorgt ervoor dat dit op de millimeter nauwkeurig gebeurt zodat wij ‘op stand’ aan beide zijden van de drager een drukvel kunnen plakken. Op deze wijze worden o.a. winkeldisplays, bedrukte kartonnen dozen en ander promotiemateriaal gemaakt in onze fabriek.

Productie van karton verpakkingen: Stansen

Stansen is het uitsnijden van een vorm uit (golf)karton of dun kunststof. Bijvoorbeeld voor een doos, POS materiaal of winkeldisplay. Het stansen doen we in onze fabriek op een stansmachine met een vaste aanleg, een degel. Vaste aanleg betekent dat de plaat op een vaste plek op het machineblad ligt, precies tegenover het stansmes. Het stansmes is modelspecifiek en wordt op maat gemaakt. In deze video is goed te zien dat de te stansen plaat op het blad gelegd wordt die de machine vervolgens in het stadsmens duwt. Op deze wijze worden o.a. winkeldisplays, bedrukte kartonnen dozen en ander promotiemateriaal gestanst in onze fabriek. Nadat de platen gestanst zijn, volgt het uitbreek proces…

Productie van karton verpakkingen: Uitbreken

Na het stansen blijft restmateriaal om het gestanste product achter. Dit wordt verwijderd en noemen we uitbreken. Meestal wordt alleen het restmateriaal om het gestanste product heen verwijderd. Maar soms komt het voor dat ook het restmateriaal in het product moet worden verwijderd.

Productie van karton verpakkingen: Slotteren

Er zijn twee manieren om dozen te maken. Met een stansmachine en met een slottermachine. Op een slottermachine kunnen vrijwel alle maten dozen worden gemaakt zonder speciaal gereedschap zoals stansmessen. Kartonnen platen worden ingevoerd in de slottermachine.

Productie van karton verpakkingen: Ezelen

Ezelen is het aanbrengen van een steun, de ezel, aan de display door middel van hotmelt of dubbelzijdig tape. Hierdoor blijft een winkeldisplay staan. Dit kan bijvoorbeeld een life size winkeldisplay of toonbankdisplay zijn.

Productie van karton verpakkingen: Logistiek

Naast de productie van kartonnen verpakkingen en display materiaal van karton blinkt CiRoPack uit op logistiek gebied. In deze aflevering laten wij u zien dat onze logistieke dienstverlening naast de productie van karton, verpakkingen en displaymateriaal, een belangrijke rol speelt in ons bedrijf.