Een goede logistiek is van belang voor elk productiebedrijf. Conceptueel denken en operationele ondersteuning zijn belangrijke voorwaarden om zo efficiënt mogelijk in de logistiek te werken. Doordat de economie weer opleeft is er weer animo voor veranderingen en investeringen. Om deze veranderingen goed en snel te kunnen verwerken, hechten we bij CiRoPack veel waarde aan een goede logistiek.

Inkooplogistiek

Inkoop is voor CiRoPack een belangrijke bouwsteen binnen het bedrijf. Doordat we de klant altijd vooropstellen en zo tevreden mogelijk willen stellen, willen we bij CiRoPack altijd zo snel, maar ook zo betrouwbaar mogelijk onze beginproducten in kunnen kopen. We onderhouden korte lijntjes met onze leveranciers, waardoor we altijd verzekerd zijn van een snelle en nauwkeurige levering van golfkarton, schuim, kunststof, drukvellen of stansmessen. Voor de meeste soorten golfkarton hanteren we zelfs een interactief voorraadbeheer. Daardoor kan CiRoPack de meest voorkomende stansvormen meteen drukken en verwerken!

Distributielogistiek

De grondvorm van distributie zegt iets over het aantal schakel die tussen de producent en de klant zitten. Als de kartonnen doos, het POS-materiaal of de winkeldisplay geproduceerd en klaar voor distributie is, is het van groot belang dat het transport goed ingepland wordt. Daarom proberen we zo weinig schakels in de keten te hebben, door overal direct contact mee te hebben. De meeste orders kunnen we zelf distribueren, met onze eigen vrachtwagen en chauffeur. Enkele keren zijn we genoodzaakt om gebruik te maken van indirecte distributie. Ondanks dat er een extra schakel in de keten zit, verloopt de logistiek via een distributiecentrum net zo soepel als onze filiaaldistributie, doordat we nauw samenwerken met een vast distributiecentrum.

Productielogistiek

Door direct contact tussen het kantoor en de productie kan het plannen en verwerken van orders zo soepel mogelijk verlopen. We proberen een zo flexibel mogelijke productielogistiek te hanteren, zodat we direct in kunnen spelen op veranderingen van de klant. Ook zorgt dit directe contact tussen kantoor en productie, alsmede een dagelijkse productieplanning, voor een optimale indeling en bezetting van de machines. Dit zorgt ervoor dat de indeling en bezetting van de machines zo efficiënt mogelijk is, waardoor de productie en verwerking van orders zo hoog mogelijk is.